Pagina's

donderdag 24 september 2015

Gouden Griffel

Alice Hoogstad is de winnaar van het Gouden Penseel, de prijs voor het kinderboek met de beste illustraties. Zij kreeg...

Posted by BiblioNu on woensdag 23 september 2015

dinsdag 15 september 2015

Expositie Vorstelijk Limburg

Ben je fan van het koningshuis? Dan is de expositie Vorstelijk Limburg in de Bibliotheek Venray iets voor jou. De expositie is te zien van 15 t/m 29 september. 

In de periode 1813 - 2013 / 2015 hebben tal van vorstelijke personen Limburg bezocht, van koning Willem I tot de dochters van onze nieuwe koning Willem Alexander. Van veel bezoeken zijn foto’s bewaard gebleven, eerst in zwart-wit en naderhand in kleur.

De expositie geeft een indruk van de talrijke bezoeken van vorstelijke personen aan diverse plekken in Limburg in de laatste twee eeuwen.








maandag 14 september 2015

Uitslag bijenquiz

In de bibliotheken Horst en Venray is van mei tot half september een expositie te zien geweest over bijen. Onderdeel van de expo was een quiz tijden de zomervakantie.


In Venray heeft Luna Driessen uit groep 3 van Basisschool De Meent quiz gewonnen. Op deze foto krijg Luna Driessen een mooi bijenboek overhandigd door Annelies van Uden.










In Horst waren er twee winnaars. Op deze foto zie je Malou Kuijpers, 9 jaar uit Horst, met haar prijs.















Ook Eva Verbruggen, 8 jaar uit Meerlo, kreeg een boek van Annelies van Uden.
















De expositie en quiz was er ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de imkervereniging Horst.

dinsdag 8 september 2015

Deelnemen aan de Kernjury van de NS-Publieksprijs?

De NS Publieksprijs is op zoek naar nieuwe leden voor de Kernjury. Deelnemers ontvangen de zes genomineerde boeken, lezen ze en brengen daarna hun stem uit. Daarmee bepalen zij - mede met de overige stemmers - wat het Boek van het Jaar 2015 wordt.
Het Kernjurylid dat de meeste mensen tot lezen - en stemmen - kan bewegen, wordt uitgeroepen tot Leesambassadeur van Nederland. Hij of zij mag een jaar lang elke maand een boek uitzoeken tot een waarde van € 25,-.
Interesse?  Aanmelden is mogelijk t/m 27 september via www.nspublieksprijs.nl.

Over de NS-Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode loopt van 21 oktober t/m 18 november 2015. Het winnende boek wordt op woensdagavond 18 november 2015 bekendgemaakt.
Er kan gestemd worden op een van deze zes boeken of op een boek naar vrije keuze. 
De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geƫindigd mits de titel ook voorkomt in de einduitslag van de Kernjury.


In 2014 won Kieft van Michel van Egmond de NS Publieksprijs.