Pagina's

woensdag 24 juli 2013

Hanna's reis

Een van de kerntitels van de Jonge Jury 2014 is Hanna's reis van Martine Letterie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het Joodse meisje Hanna (15) in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen in Apeldoorn geplaatst. Echter, ook dat tehuis ontkomt niet aan de aandacht van de Duitsers.
Een pakkend en ontroerend verhaal, dat je kippenvel bezorgt. Door de ogen van het Joodse meisje Hanna beleef je de Tweede Wereldoorlog in een gedeelte van Nederland met al haar gruwelen en hardheid. De schrijfster heeft zich gebaseerd op zoveel mogelijk waarheidsgetrouwe gebeurtenissen.
Het boek is geselecteerd tot één van de twintig kerntitels van de Jonge Jury 2014.
Kijk voor meer info op: http://bit.ly/134pL4Y

woensdag 10 juli 2013

Ademnood Echt een boek voor enkele uren leesgenot!



Zoek je een boek waar je lekker in kunt wegduiken en van genieten? Dan is Ademnood van Marion van de Coolwijk misschien wel iets voor jou! Het is niet alleen spannend maar ook een beetje romantisch, vlotgeschreven en in duidelijk lettertype. De twee jeugdige hoofdpersonen, Moon en Vince, doen om het andere hoofdstuk hun verhaal. Door de bladzijden een verschillende tint te geven is het heel duidelijk wie er aan het woord is. Langzaam leer je als lezer zo de gezichtspunten en meningen van beiden kennen en is het of je met beiden meeloopt.
Bovendien behoort het boek tot de kerntitels van de Jonge Jury 2014, dus als je wilt kun je daar meteen aan meedoen! Voor meer info: http://bit.ly/14IAX6z